OGŁOSZENIE
17.04.2024
COPERNICUS Podmiot Leczniczy Sp. z o.o. w Gdańsku ul. Nowe Ogrody 1-6 ogłasza przetarg na najem powierzchni 26,44 m² z przeznaczeniem na prowadzenie punktu gastronomicznego dla pacjentów i pracowników w budynku położonym w Gdańsku Al. Zwycięstwa 31/32.
1. Tryb postępowania:
1.1. Przetarg nieograniczony.
2. Okres dzierżawy:
2.1. 36 miesięcy.
3. Przedmiot zamówienia:
3.1. Punkt gastronomiczny dla pacjentów oraz pracowników Wynajmującego
3.2. Najem dotyczy pomieszczeń użytkowych o łącznej powierzchni 26,43 m²
3.3. Minimalna stawka czynszu najmu za 1 m² powierzchni użytkowej lokalu wynosi 59,45 złotych netto.
4. Zakres wymagań Najemcy:
4.1. Oferta gastronomiczna powinna uwzględniać:
- zróżnicowaną dietę dla pacjentów onkologicznych - menu śniadaniowe i obiadowe, z możliwością samodzielnego komponowania posiłków,
- gorące i zimne napoje (kawa, herbata, soki, woda i napoje gazowane/niegazowane),
- pozostałe artykuły: takie jak produkty mleczne, owoce i wyroby cukiernicze,
4.2. Wymagania:
- utrzymanie przez cały okres najmu zadeklarowanej oferty handlowo-usługowej zgodnie z zakresem wymagań,
- umieszczenie w widocznym miejscu dla klientów informacji o składzie serwowanych potraw, alergenach i składnikach nietolerancji pokarmowej,
- obiekt czynny całorocznie, w dni robocze w godzinach co najmniej od 7:00 do 15:30. Możliwość modyfikacji harmonogramu po uprzednim pisemnym uzgodnieniu z Wynajmującym,
- sprzedaż obiadów od poniedziałku do piątku, minimum w godz. od 12.00 do 15.00,
- serwowanie posiłków na talerzach wielorazowego użytku,
- możliwość wydawania posiłków na wynos,
- utrzymanie porządku i codziennego sprzątania najmowanej powierzchni
- zakaz palenia oraz sprzedaży tytoniu, spożywania napojów alkoholowych w pomieszczeniach punktu gastronomicznego, sprzedaży środków leczniczych,
- umieszczenie w ustalonym z Wynajmującym miejscu tablicy informacyjnej o godzinach otwarcia lokalu i danych do kontaktu z klientami,
- możliwość płatności w formie bezgotówkowej.
5. Warunki przystąpienia i uczestnictwa w konkursie:
5.1 Wiedza i doświadczenie w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej oraz potwierdzenie świadczenia usług gastronomicznych minimum w jednym punkcie w przeciągu ostatnich 2 lat przed upływem terminu składania ofert,
5.2 Zaplecze techniczne i kadrowe zgodnie z wymaganiami sanitarnymi i BHP,
5.3 Uczestnictwo w wizji lokalnej pomieszczeń najmu.
6. Wymagane dokumenty:
6.1 Oferta cenowa,
6.2 Pełnomocnictwo - jeżeli w postępowaniu przetargowym podmiot jest reprezentowany przez pełnomocnika,
6.3 Potwierdzenie o niezaleganiu w uiszczaniu podatków oraz składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne,
6.4 Oświadczenie o zapoznaniu się z wzorem umowy i warunkami lokalowymi oraz z „Regulaminem przeprowadzania przetargów na oddanie w najem i dzierżawę nieruchomości” Copernicus PL Sp. z o.o..
7. Termin i miejsce składania ofert:
7.1 Termin wizji lokalnej ustala się na dzień 23.04.2024 r. o godz. 12.00,
7.2 Oferty cenowe w zamkniętych kopertach oznaczonych napisem Dział Logistyki ’’Konkurs ofert na najem powierzchni
7.3 26,44 m² - prowadzenie punktu gastronomicznego” należy składać do 06.05.2024 r. do godz. 9:00 r. w kancelarii COPERNICUS PL Sp. z o.o. Gdańsk ul. Nowe Ogrody 1-6 budynek nr 10,
7.4 Komisyjne otwarcie ofert nastąpi w dniu 06.05.2024 r. o godz. 9:15 w sali konferencyjnej przy sekretariacie COPERNICUS PL Sp. z o.o. Gdańsk ul. Nowe Ogrody 1-6 budynek nr 10 pokój 100.
8. Wybór oferty:
8.1. Ogłoszenie wyników postępowania wywieszone zostanie na tablicy ogłoszeń w budynku nr 10 I piętro ul. Nowe Ogrody 1-6 Gdańsk, oraz na naszej stronie internetowej w dniu 07.05.2024 r.
9. Dodatkowe informacje:
9.1 Najemca może pisemnie zwrócić się do Wynajmującego o wyjaśnienie nieścisłości związanych z przedmiotem przetargu,
9.2 Komisja przetargowa ma prawo unieważnić przetarg bez podania przyczyny oferentom.
Załączniki:
- Załącznik nr 1 – wzór umowy,
- Załącznik nr 2 – protokół zdawczo – odbiorczy,
Publikacja dnia: 17.04.2024
Liczba odsłon: 544